
Puntarelle di Polpo
Price € 13,00

Calamaro Verace
Slow-cooked squid marinated in orange and pomegranate.
Price € 14,00

Carpaccio di Ricciola
Amberjack Fillet seasoned with Salt and Sugar, Smoked and Marinated in Negramaro and Raspberry Vinegar reduction
Price € 18,00

Tartare di Gamberi di Gallipoli
Purple Gallipoli’s Shrimps Tartare, served raw, with Extra-virgin olive Oil and Lemon
Price € 25,00

Sautè di Cozze
Price € 12,00

Black Angus
Delicate Black Angus Carpaccio, with Caprino cheese and Fig Compote
Price € 14,00

Pasticciotto al Carciofo
Price € 11,00

Fave e Cicorielle
Delicate white Broad Bean cream and Wild Chicory from the Salentine hinterland sauteed with garlic and chili pepper.
Price € 10,00

Bavette Ajo Olio Peperoncino e Violette di Gallipoli
Durum Wheat Bavette, garlic, extra virgin olive oil and chili pepper, with Purple Prawn bisque and Tartare
Price € 18,00

Paccheri Mare Nostrum
Price € 14,00

Chitarrina alle Cozze
Fresh spaghetti alla chitarra with Mussels and Pachino tomatoes
Price € 12,00

Scrigni alla crema di Scampi
Price € 20,00

Tonnarelli alla Gallipolina
Price € 16,00

Panciotti di Melanzane e Scamorza
Price € 14,00

Foglie d’Ulivo
Price € 9,00

Frittura dello Jonio
Mixed Fried Local Fish (Squid, Shrimps, Cuttlefish and Octopus) with battered vegetables
Price € 18,00

Gamberi al Sale
Price € 29,00

Rana Pescatrice in Guazzetto
Monkfish Medallion with Artichoke stew and semi-dried cherry tomatoes fillets and olives from Taggia
Price € 18,00

Pesce Spada alla Brace
Local Swordfish Steak Seared on the Grill
Price € 16,00

Pesce Fresco per 100gr
Selection of local Fish or offshore farmed Fish of First quality, subject to availability of the day
Price € 8,00

Roast-Beef di Angus Irlandese
Grilled Irish Veal Roast-Beef (250 gr. Approx) served with Potato Dippers
Price € 19,00

Puntine di Vitello 24h
Veal Finger Ribs cooked at low temperature for 24h, served with Negroamaro reduction
Price € 18,00

Green Salad
Green Salad
Price € 3,00

Mixed Salad
Price € 4,00

Capricciosa Salad
Lettuce, Tomatoes, Rocket and Radicchio
Price € 6,00

Grilled Fresh Vegetables
Price € 5,00

Rustic Potatoes
Price € 4,00

Rustico crema al pistacchio e cioccolato
Price € 5,50

Rustico crema pasticcera e amarena
Price € 5,50

Rotondetto con crema, marmellata di fragole e gocce di cioccolato
Price € 5,50

Fondente dal cuore caldo di Cioccolato
Price € 5,00

Dolce “Gluten Free”
Gluten Free Dessert based on availability
Price € 6,00

Spumone ai Fichi e Mandorle
Price € 5,00

Spumone al Caffè e Croccantino al Rum
Price € 5,00

Spumone fondente al Rum
Price € 5,00

Mineral Water
Mineral Water
Price € 2,00

Sparkling Water
Sparkling Water
Price € 2,00

Canned Drinks
Price € 2,00

Coca Liter
Coca Cola 1 Liter
Price € 4,00

Small Beer
Small Beer 0.33cl
Price € 2,50

Big Beer
Big Beer 0.66cl
Price € 4,00

Local Craft Beer
Light or Dark
Price € 5,50

Wine by the Glass
from € 3,00 to € 6,00

“Cantina Marulli”
Price € 3,00

“Cantina Marulli”
Price € 5,00

“Cantina Marulli”
Price € 10,00
Duca Carlo Guarini – Taersìa
Prezzo € 16,00
Duca Carlo Guarini – Burdi Bianco IGT
Prezzo € 11,00
Duca Carlo Guarini – Piccole Bolle
Prezzo € 15,00
Duca Carlo Guarini – Murà
Price € 16,00
Duca Carlo Guarini – 900
Price € 29,00
Marulli Corte – Saggese
Price € 17,00
Marulli – Tinente
Price € 15,00
Torrevento – Mare Mosso Bianco
Price € 14,00
L’archetipo
Price € 17,00
U.A Melissano – Matisse
Price € 12,00
Menhir Salento – Pass-O
Price € 21,00
D’araprì – Pas Dosè
Price € 42,00
Mauro Zilli – NiuruMauru bianco
Price € 13,00
Varvaglione – 12 e mezzo
Price € 16,00
Varvaglione – Marfi
Price € 18,00
Leone de Castris – Donna Lisa
Price € 26,00
Leone de Castris – Angiò
Price € 18,00
Perini San Giovanni – Prosecco Doc
Price € 16,00
Claudio Quarta – Amure
Price € 18,00
Tenuta Viglione
Price € 13,00
Duca Carlo Guarini – Burdi Rosato
Price € 11,00
Duca Carlo Guarini – Piccole Bolle Rosè
Price € 15,00
Tenuta Viglione – Maioliche Bio
Price € 13,00
Cantele – Negroamaro Rosato
Price € 15,00
Schola Sarmenti – Opra
Price € 22,00
Leone de Castris – Five Roses
Price € 23,00
Leone de Castris – Spumante met class
Price € 30,00
Mauro Zilli – NiuruMauru rosato
Price € 13,00
Torrevento – Veritas
Price € 19,00
Torrevento – Mare mosso rosato
Price € 14,00
Agricole Vallone – Tenuta serranova Rosae
Price € 20,00
L’archetipo
Price € 20,00
L’archetipo – Susumante
Price € 20,00
Giancarlo Ceci – Parchitello DOCG Castel del Monte
Price € 18,00
Varvaglione – Idea
Price € 21,00
Duca Carlo Guarini – Burdi Primitivo
Price € 13,00
Duca Carlo Guarini – Malia Malvasia Nera
Price € 15,00
Marulli – Menone
Price € 44,00
Marulli – Cappuccini
Price € 21,00
Torrevento – Ottagono
Price € 45,00
Cantele – Teresa Manara
Price € 29,00
Mauro Zilli – NiuruMauru rosso
Price € 13,00
Agricole Vallone – Flaminio Ottavianello
Price € 18,00
Agricole Vallone – Castel Serranova
Price € 27,00
Varvaglione – Papale Oro
Price € 50,00
Leone De Castris – Salice Salentino rosso riserva
Price € 24,00
Schola Sarmenti – Antieri
Price € 24,00
Menu à la Carte - Ristorante a Torre Vado
La cucina salentina è una cucina povera, ma allo stesso tempo ricca. È sicuramente povera per gli ingredienti usati nonostante ciò la cucina salentina è ricca di fantasia. Questi ingredienti servivano, una volta, alla preparazione di piatti che oggi nel nostro ristorante, “Le Scalelle” ed in particolare modo in quello dell’Hotel “La Collinetta”, accuratamente preparati per soddisfare al meglio i gusti della clientela, sono diventati ricercatissimi per la loro bontà e l’equilibrio dei sapori.